Andres Peña Rivera

Accountmanager Jeugd bij Mentaal Beter Groep

Ik ben Andres Peña Rivera en werk als Accountmanager Jeugd op het hoofdkantoor van de Mentaal Beter Groep. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter. In mijn rol ben ik onder andere verantwoordelijk voor de Zorgcontractering van Jeugdzorg voor de labels van Mentaal Beter, Opdidakt en Alles Kits.

Al in mijn eerste gesprekken bij Mentaal Beter kreeg ik het gevoel dat er veel vertrouwen is in de medewerkers. Het gevoel van een hechte groep mensen die elkaar wil helpen. In de afgelopen 3,5 jaar heb ik gemerkt dat die inschatting klopt. Iedereen is behulpzaam en wil je verder helpen. Het is wel belangrijk dat je er open voor staat en proactief bent. Alleen ga je wellicht sneller, maar met de hulp en expertise van collega’s kom je veel verder. Resultaten worden dan ook echt samen bereikt en gedeeld.

Binnen de Mentaal Beter Groep wordt er een zelfsturend organisatiemodel gehanteerd, genaamd “Holacracy”. Dit model is gericht op taakverdeling, hiërarchie en besluitvorming. Er is bijvoorbeeld geen traditionele hiërarchie en hierdoor is er veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Samen zijn wij als medewerkers verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf. Doordat iedereen hier even belangrijk in is, voelt iedereen zich verantwoordelijk om mooie doelen te behalen en wordt ieders bijdrage gewaardeerd.

Vrijheid en ontwikkeling zijn pijlers die ik erg belangrijk vind. In korte tijd heb ik dan ook mooie stappen kunnen en mogen maken binnen de organisatie, waar ik erg blij mee ben. Uiteraard moet je de kansen zelf pakken, alleen zonder het vertrouwen vanuit de organisatie en de vrijheid die geboden wordt, was dit niet gelukt. Kortom werken voor de Mentaal Beter Groep is voor mij een combinatie van hard werken, veel verantwoordelijkheid, (samen) resultaten behalen met leuke ambitieuze collega’s en dat alles met een goede dosis werkplezier.