Esmé van Dijk

Social Media Specialist bij Mentaal Beter Groep

Esmé van Dijk werkt sinds augustus 2020 bij de Mentaal Beter Groep. Samen met Rodney, Nastassja, Jelle, Freek en Aesa vormt zij het marketingteam voor de organisatie. Ook binnen marketing zijn de werkzaamheden in rollen verdeeld, zo vervult Esmé binnen het team de rol van Social Media Specialist.

Lees snel verder om Esmé beter te leren kennen.

 

Esme van Dijk - Marketeer - Mentaal Beter

Kun je wat meer vertellen over jouw rol binnen de organisatie?

Een marketingrol binnen de zorgsector is een tikkeltje anders dan eentje in bijvoorbeeld de kleding-of levensmiddelenindustrie. Onze focus ligt namelijk niet op de verkoop van diensten of producten, maar op het informeren over mogelijke klachten, de mentale veerkracht van onze doelgroepen te versterken en de drempel proberen te verlagen voor hulpzoekenden. Het is voor mij extra motiverend wanneer ik binnen mijn functie kan bijdragen aan een betere wereld (een Mentaal Beter Nederland). Het liefst zien we natuurlijk iedereen zo snel mogelijk geholpen worden, maar in de GGZ hebben we helaas ook met wachttijden te maken. Ik probeer vanuit mijn functie een steentje bij te dragen aan de zelfredzaamheid van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Het leuke aan mijn rol vind ik de afwisseling tussen creatief bezig zijn met beeld en tekst en het analyseren van de resultaten. Persoonlijk vind ik dat social media ‘menselijk en sociaal’ moet blijven, daarom probeer ik zoveel mogelijk samenwerkingen op te zoeken met collega’s en ervaringsdeskundigen.

Wat spreekt je aan om bij Mentaal Beter te werken?

Wat mij erg aanspreekt aan Mentaal Beter is de ambitie om te innoveren binnen de ggz. Er is een gestructureerde werkwijze met duidelijke doelen, maar er is ook veel vrijheid en ruimte voor eigen input en ideeën. Op het hoofdkantoor heerst een open sfeer waar iedereen graag een praatje met elkaar maakt. De organisatie maakt een mooie groei door en er ontstaat nu een mooie mix van een harde kern die er al wat langer werkt met nieuwe enthousiastelingen zoals ik!