Fleur Landa

GZ-psycholoog bij Mentaal Beter

Ik ben Fleur Landa en werk als GZ-psycholoog bij Mentaal Beter. Inmiddels werk al bijna 10 jaar met heel veel plezier bij Mentaal Beter en heb ik de organisatie in die jaren enorm zien groeien. Ook ikzelf heb me de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen, op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Mijn verhaal

Door het werk met de verschillende cliënten, collega’s en de diverse rollen die ik heb mogen vervullen in het team en de organisatie. Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik al tien jaar bij Mentaal Beter werk, aangezien mensen tegenwoordig toch sneller van baan wisselen dan voorheen. Voor mij is werken bij Mentaal Beter een vertrouwd warm bad. Ik ken de organisatie goed en kan me goed verbinden aan de manier waarop we werken. Ik werk met inspirerende, intelligentie, grappige, betrokken, enthousiaste collega’s, waar naast goede cliëntenzorg ook ruimte is voor ontspanning, leuke dingen doen, humor en gezelligheid. Fijn om tussen het ‘serieuze’ werk ook even gek te kunnen doen met elkaar.

Daarnaast werken we sinds een aantal jaar zelfsturend. Het mooie hieraan is dat we de praktijk ook echt met z’n allen dragen. Het zorgt voor een enorme verbondenheid binnen het team doordat iedereen zijn steentje bijdraagt. Er is ruimte voor eigen inbreng, nieuwe ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt zelf de regie in handen nemen om je werk zo leuk mogelijk te maken. Ik kan naar alle hartenlust mijn vak beoefenen en doen waarom ik psycholoog ben geworden: mensen helpen.  Enerzijds is het verdrietig dat er zoveel mensen zijn die hulp nodig hebben, anderzijds is het mooi dat steeds meer mensen deze hulp ook durven te vragen. Via allerlei manieren mag ik een stukje meelopen in iemands leven in de hoop iets te kunnen bijdragen en om een vervolgstap te kunnen zetten. Daarnaast is de cliëntpopulatie heel divers, wat maakt dat geen enkele behandeling hetzelfde is. Dit vraagt ook iets van je creativiteit en daar is ook ruimte voor.

Kortom, waarom werken bij Mentaal Beter? Cliënten leuk, check! Collega’s leuk, check! Organisatie leuk, check! Manier van werken leuk, check!