Joost van Pinxteren

Orthopedagoog bij Opdidakt

Mijn naam is Joost van Pinxteren en ik werk als Orthopedagoog bij Opdidakt in Veldhoven.

 

Joost van Pinxteren - orthopedagoog

Mijn verhaal

Ik werk graag met jonge mensen en vind het leuk om deze te ondersteunen in de ontwikkeling en op gebieden waar het wat moeilijker gaat. Daarom past werken bij Opdidakt bij mij. Ondanks dat ik veel onderweg ben van school naar school vind ik het contact met leerlingen leuk, in het bijzonder de behandelmomenten en alles wat daarbij komt kijken. Van diagnostiek tot aan de gesprekken met ouders, het is erg afwisselend.

Mijn werkdagen beginnen meestal op school. Hier zie ik een aantal leerlingen voor een behandeling. Na de lunch ga ik alles uitwerken: diagnostiekonderzoeken, adviesgesprekken plannen met ouders/leerkrachten, behandelplannen opstellen of evaluatieverslagen maken.

Wat ik toekomstige Orthopedagogen mee zou willen geven? Sta open voor ontwikkeling: je weet nooit alles en je blijft altijd leren. Bij Opdidakt werken we niet met zeer complexe leerstoornissen waardoor er veel ruimte is voor verbinding met de leerling, de leerkracht en de opvoeders. Ik heb mij al veel kunnen ontwikkelen en uiteindelijk denk ik dat ik mij wat breder wil gaan oriënteren in de GGZ. Opdidakt is onderdeel van de NL Mental Care Group waardoor deze richting in de toekomst ook mogelijk is.