Laura Groeneveld – van Es

Orthopedagoog bij Opdidakt

Ik ben Laura Groeneveld en werk als Orthopedagoog voor Mentaal Beter Jong in Etten-Leur. Door de vele doorgroei- en de opleidingsmogelijkheden binnen de organisatie zit ik helemaal op mijn plek.

Mijn Verhaal

Niet alleen is mijn werk inhoudelijk ontzettend leuk, ook het team en het werken binnen een grote, groeiende, organisatie zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Nadat ik mijn kinderen naar school heb gebracht stap ik in de auto op weg naar de vestiging. Daar aangekomen pak ik eerst een kop koffie en op mijn eigen werkkamer zet ik de laptop aan. Ik leg alle spullen alvast klaar voor een onderzoek naar autisme en check nog even snel het systeem voor de laatste gegevens over deze cliënt. Ik beantwoord nog wat mailtjes en dan is het tijd om de jongen op te halen uit de wachtkamer.

Na het onderzoek is het tijd om samen met mijn collega’s te lunchen in de teamkamer. De middag begint met een beeldbeloverleg met de overige leden van de ondernemingsraad.

Hierna is het tijd voor 2 begeleidingen die middels CGT de angstklachten van de kinderen moeten doen verminderen. Hierna volgt bij een puber een sessie EMDR.
In de middag heb ik nog een overleg met een leerkracht van groep 5. Een meisje uit haar klas is aangemeld met concentratieproblemen en voor het onderzoek interview ik de leerkracht.

Als afsluiting van de dag nog even een belletje met de leadlink van de vestiging om nieuwe aanmeldingen te bespreken en de werkdag is alweer om!