Lisa van den Bijgaart – ten Kleij

GZ-Psycholoog bij Mentaal Beter

Mijn naam is Lisa van den Bijgaart – ten Kleij en ik werk als GZ-psycholoog bij Mentaal Beter.

 

Lisa van den Bijgaart - ten Kleij

Mijn verhaal

Ik heb gekozen voor dit vak omdat ik geïnteresseerd ben in mensen. Waarom doen mensen wat ze doen? Waar lopen ze tegen aan? En waarom? Ik hou van sociaal contact en vind het bijzonder om tijdens behandelingen uit te pluizen wat mensen beweegt en hoe ik ze kan helpen om weer in hun eigen kracht te gaan staan.

Ik ben gestart in de militaire dienst waar ik begon als basispsycholoog. Hier behandelde ik militairen en veteranen, met diverse psychische klachten. Inmiddels ben ik gespecialiseerd in EMDR, en mag ik mezelf bijna EMDR practitioner noemen. Het is betekenisvol werk met relatief snel effect waar ik mensen ondersteun om weer de eigen regie terug te pakken.

Mentaal Beter is het tegenovergestelde van de hiërarchische branche waar ik begon en het bevalt me goed! We werken zelf organiserend, er is ruimte om initiatief en verantwoording te nemen en je hebt de vrijheid om dingen op te pakken. Hierdoor zijn de doorgroeimogelijkheden ook meer zichtbaar: ik hoop uiteindelijk de opleiding tot klinisch psycholoog te kunnen doen. Als KP-er ga ik nog meer de diepte in en kan ik me specialiseren. Wat ik hierin meeneem? Gestructureerd werken en het bewaken van mijn eigen grenzen is belangrijk. Mentaal Beter biedt de basis, de rest is aan mezelf!