Marian van den Beukel-Strik

Orthopedagoog bij Opdidakt

Mijn naam is Marian van den Beukel-Strik. Ik werk als Orthopedagoog bij Opdidakt in Vlaardingen.

 

Marian van den Beukel-Strik

Mijn verhaal

Waar ik mijn werk bij Opdidakt begon met de focus op
dyslexie (van intake tot onderzoek naar behandeling) houd ik mij nu steeds meer bezig met dyscalculie zorg. Het is leuk en interessant en ik merk dat ik mij hier steeds verder in ontwikkel.

Ik werk veel samen met scholen waardoor geen dag hetzelfde is. De ene dag geef ik veel begeleiding (zowel individueel als groepsbegeleiding), de andere dag reis ik van school naar school. Ik heb veel contact met leerlingen, leerkrachten en interne begeleiders. Dat maakt mijn werk juist bijzonder, ik kom op veel verschillende plekken en vind de afwisseling in mijn taken fijn.

Ik krijg energie van het contact met de kinderen. We lachen veel en ik zie ze hard werken. Soms is het moment dat het kwartje valt bijna tastbaar, door middel van oefenen en uitleggen zien we vooruitgang. Het is fijn om te merken en voelen dat je werk zo gewaardeerd wordt. De bedankjes van ouders en kinderen zorgen voor de geluk momenten in ons werk. Samen met mijn collega’s willen we groeien, zodat we steeds meer scholen en kinderen kunnen helpen!