Wilfred Giebelen

Regiomanager/Contractmanager bij Opdidakt

Mijn naam is Wilfred Giebelen en ik werk sinds 2015 bij Opdidakt. Ik ben hier begonnen als vestigingsmanager. Inmiddels voer ik de rol van contractmanager uit voor Kind en Jeugd binnen de NL Mental Care Group. Ik heb een achtergrond als teamleider en ik heb 2 jaar voor mezelf gewerkt als coach. Hier verzorgde ik onder andere workshops voor autismevriendelijkheid.

Mijn verhaal

Inhoudelijk kom ik niet uit de zorg maar als ervaringsdeskundige breng ik wel veel dingen mee. Mijn twee oudste kinderen hebben autisme waardoor ik inmiddels al bijna 20 jaar rondloop in de jeugdzorg. Ik zie veel goede dingen maar ik zie ook veel dingen die anders kunnen. Ik wilde hier actief in bijdragen en dat kan ik doen bij NL Mental Care Group.

Hoe ik dat doe? Ik vind uitdaging in mijn werk door het gesprek aan te gaan met verschillende gemeentes. Samen kijken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat jeugdzorg betaalbaar blijft en dat ieder kind wat zorg nodig heeft, dit ook kan krijgen. Als contractmanager neem ik praktijkervaring mee van verschillende regio’s en breng dit samen. We leren van elkaar. Ik ben veel onderweg en heb gesprekken en overleggen met gemeentes. Soms worden contractueel dingen niet goed uitgevoerd en dan ga ik weer opnieuw in gesprek, maar elk nieuw contract dat we afsluiten maakt me blij. Dit betekent dat wij als organisatie door kunnen blijven gaan in de regio!

Ondanks dat ik veel onderweg ben blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen die er spelen in mijn werkveld en regio. We willen met het team minimaal 1 werkdag aanwezig zijn op kantoor. Ik ben gehecht aan de verantwoordelijkheid en vrijheid die dit met zich meebrengt maar vind het fijn dat we elkaar helpen met vragen en aanbestedingen en dat we ervaringen delen.

Mijn vader had een zware baan met nachtdiensten maar ik hoorde hem nooit klagen. Hij is mijn inspiratiebron. Hij vond zijn werk fijn om te doen. Ik denk dat het belangrijk is dat je werk doet waar je blij van wordt en energie van krijgt. Er zijn altijd dagen die wat minder zijn, maar ik doe mijn werk met liefde en plezier!