Over Mentaal Beter

Mentaal beter worden en blijven – dat is waar wij voor staan! Sinds onze oprichting in 2006 is het ons doel om mensen te helpen met het aanpakken van psychische problemen die hun dagelijks leven belemmeren. Mentale vitaliteit is immers van uiterst groot belang voor het leiden van een gelukkig leven.

Wij zijn een curatieve geestelijke gezondheidszorg (ggz) aanbieder met een landelijk netwerk bestaande uit (GZ-) psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Met ruim 450 medewerkers verspreid over meer dan 60 locaties door heel Nederland, werken we volgens onze vier kernwaarden: persoonlijk, duidelijk, doelgericht en actief samenwerken. Daarnaast zijn wij continu op zoek naar effectievere en innovatieve behandelmogelijkheden. Zo behalen wij dan ook een behandelresultaat wat hoger is dan het landelijk gemiddelde.

Zowel jong als oud kunnen bij ons terecht voor behandelingen in de generalistische basis ggz (gb-ggz) en specialistische ggz (s-ggz). Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van lichte tot matige klachten die te maken hebben met depressie, angststoornissen, trauma, ADHD, autisme en somatisch-symptoomstoornissen. Het verminderen van klachten is echter niet het enige waaraan wij werken: bij elke behandeling zorgen we ervoor dat mensen groeien in hun zelfredzaamheid en weer de regie over hun eigen leven kunnen oppakken, ongeacht hun leeftijd. 

 
0
Oprichting Mentaal Beter
0
Medewerkers
0
Vestigingen in Nederland

De kernwaarden van Mentaal Beter

Persoonlijk

De cliënt kan bij ons altijd rekenen op een op maat gesneden aanpak, waarbij hij of zij altijd op de eerste plaats staat.

Duidelijk

Wij informeren onze cliënten op een duidelijke wijze over de behandeling. Tijdens de behandeling meten we de voortgang en bespreken deze met de cliënt.

Doelgericht

Wij zetten behandelingen heel gericht in, afgestemd op de hulpvraag. We houden van korte lijnen, zijn toegankelijk, aanspreekbaar en koppelen snel terug.

Actief Samenwerken

We bekijken samen met de cliënt welke behandeling het beste bij hen past, zodat we samen kunnen werken aan een zo optimaal mogelijk effect van de behandeling.

De groei van de afgelopen jaren in cijfers

Aantal cliënten geholpen in 2014
7.060
Aantal cliënten geholpen in 2015
8.012
Aantal cliënten geholpen in 2016
8.743
Aantal cliënten geholpen in 2017
10.284
Doelstelling voor 2018
12.409

Aangesloten bij de volgende beroeps/branche- en koepelorganisaties GGZ