Werken bij Mentaal Beter

Wij zijn een curatieve geestelijke gezondheidszorg (ggz) aanbieder met een landelijk netwerk bestaande uit (gz-) psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters.

In een oogopslag

0
Oprichting Mentaal Beter
0
Medewerkers
0
Vestigingen in Nederland
onze missie

Samen sterk voor een Mentaal Beter Nederland

Mentaal beter worden en blijven – dat is waar wij voor staan! Sinds onze oprichting in 2004 is het ons doel om mensen te helpen met het aanpakken van psychische problemen die hun dagelijks leven belemmeren. Mentale vitaliteit is immers van uiterst groot belang voor het leiden van een gelukkig leven.

Wat wij doen

Resultaatgerichte behandelingen door heel Nederland

Met ruim 500 medewerkers verspreid over 80 locaties door heel Nederland, werken we volgens onze vier kernwaarden: persoonlijk, duidelijk, doelgericht en actief samenwerken.

Daarnaast zijn wij continu op zoek naar effectievere en innovatieve behandelmogelijkheden. Zo behalen wij dan ook een behandelresultaat wat hoger is dan het landelijk gemiddelde.

Voor jong én oud

Zowel jong als oud kan bij Mentaal Beter terecht voor behandelingen in de generalistische basis ggz (gb-ggz) en specialistische ggz (s-ggz). Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van lichte tot matige klachten die te maken hebben met depressie, angststoornissen, trauma, ADHD, autisme en somatisch-symptoomstoornissen. Het verminderen van klachten is echter niet het enige waaraan wij werken: bij elke behandeling zorgen we ervoor dat mensen groeien in hun zelfredzaamheid en weer de regie over hun eigen leven kunnen oppakken, ongeacht hun leeftijd. 

Onze kernwaarden

Persoonlijk

De cliënt kan bij ons altijd rekenen op een op maat gesneden aanpak, waarbij hij of zij altijd op de eerste plaats staat.

Doelgericht

Wij zetten behandelingen heel gericht in, afgestemd op de hulpvraag. We houden van korte lijnen, zijn toegankelijk, aanspreekbaar en koppelen snel terug.

Duidelijk

Wij informeren onze cliënten op een duidelijke wijze over de behandeling. Tijdens de behandeling meten we de voortgang en bespreken deze met de cliënt.

Actief Samenwerken

We bekijken samen met de cliënt welke behandeling het beste bij hen past, zodat we samen kunnen werken aan een zo optimaal mogelijk effect van de behandeling.

Onze groei

Aantal cliënten geholpen in 2014
11.294
Aantal cliënten geholpen in 2015
11.458
Aantal cliënten geholpen in 2016
13.307
Aantal cliënten geholpen in 2017
14.836
Aantal cliënten geholpen in 2018
17.598
Aantal cliënten geholpen in 2019
24.477
Aantal cliënten geholpen in 2020
29.553
Aantal cliënten geholpen in 2021
35.684
Aantal cliënten geholpen in 2022
39.684
Doelstelling voor 2023
41.684

Partners

Mentaal Beter is aangesloten bij de volgende beroeps-, branche- en koepelorganisaties ggz