Onze sollicitatieprocedure

Mentaal Beter worden en blijven – dat is waar wij met ruim 1000 collega’s voor staan. Iedere collega bij Mentaal Beter draagt op zijn of haar manier aan bij ons gemeenschappelijk doel. Wil jij hier ook onderdeel van zijn en mensen helpen naar een gelukkig en geestelijk gezond leven? Dan willen wij jou graag leren kennen!

Wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Lees hier dan snel de verhalen van onze collega’s!

Heb je een vacature gevonden die bij je past of ben je nieuwsgierig naar de sollicitatieprocedure? Om je een goed beeld te geven, hebben wij de stappen voor je beschreven. Zo krijg je alvast een idee van wat je van ons kunt verwachten en hoe het proces zal verlopen.

1. Solliciteren doe je zo

Enthousiast geworden van onze vacature? Leuk dat je solliciteert! Dit kan je direct online doen, of je kunt contact opnemen met één van onze recruiters: Mathilde Hoefnagel | 06 133 535 57 of Silke Lamers 06 134 860 09. Je mag hen altijd even bellen of een appje sturen. Omdat wij elke sollicitatie zorgvuldig willen bekijken en niets over het hoofd willen zien, duurt het ongeveer 14 dagen voordat we contact met je opnemen.

2. Een eerste kennismaking

Indien jouw motivatie en cv onze aandacht heeft getrokken, maken wij graag kennis met je. Eén van neemt dan contact met je op voor een korte telefonische selectie of een video-interview om alvast een eerste indruk van elkaar te krijgen en om alvast wat praktische zaken te bespreken zoals; je opzegtermijn, gewenste arbeidsuur, salarisindicatie of alvast jouw registraties te noteren zoals een BIG of SKJ . Het doel van deze kennismaking is om te zien of er een match is vanuit een gezamenlijke behoefte, denk hierbij aan organisatiecultuur en werkambities.

3. Een persoonlijke ontmoeting

Is er sprake van een klik? Dan willen wij je graag uitnodigen voor een gesprek op locatie. Samen met onze regio manager en hoofdbehandelaar horen wij graag jouw persoonlijke ervaringen, ambities op de lange termijn en waar jouw kwaliteiten liggen binnen de geestelijke gezondheidszorg.

4. Een referentiecheck

Mocht er een klik zijn is een referentiecheck ook een onderdeel van de sollicitatieprocedure. We vinden het fijn om extra informatie te verkrijgen van bijvoorbeeld een directe collega of een leidinggevende die ons meer kan vertellen over jouw carrière.

5. Een mooi aanbod

Is het een match? Dan doen wij jou graag een mooi aanbod om bij Mentaal Beter, Opdidakt, Vitalmindz of AllesKits aan de slag te gaan! HR zal contact met jou opnemen om de arbeidsvoorwaarden te bespreken. Ga je akkoord met het aanbod en teken je voor een mooie uitdaging bij Mentaal Beter? Dan heten wij je van harte welkom bij Mentaal Beter.

6. Welkom bij de NL Mental Care Group!

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe functie! Natuurlijk is het vaak spannend om in een nieuwe omgeving aan de slag te gaan. Maar wees gerust, jouw nieuwe collega’s helpen je graag op weg. Daarnaast is er een nieuwkomersdag waarop je meer kennis maakt met onze organisatie. Diverse afdelingen komen daarbij aan het woord en je leert alles over de systemen waarmee je zult gaan werken. Met voldoende kennis kun je dan aan de slag gaan op de praktijk! Namens ons allemaal: heel veel plezier en succes!