Maak kennis met onze collega's

Werken bij Mentaal Beter is onderdeel zijn van één gezamenlijk doel: “Heel Nederland Mentaal Beter”. Van Groningen tot Terneuzen en van Hoofddorp tot Tilburg. Ieder team heeft een eigen verhaal, iedere collega een eigen motivatie. Samen zijn we één geheel, één organisatie, met dezelfde kernwaarden: persoonlijk, duidelijk, doelgericht en actief samenwerken.

Iedere collega draagt op zijn of haar manier bij aan ons gemeenschappelijk doel. Wij delen graag onze verhalen met jou en hopen dat onze verhalen jou een goed beeld geven en inspireren om ook bij ons te komen werken. 

0
Behandelaren
0
Medewerkers Hoofdkantoor
0
Vestigingen in Nederland

Camille van de Brink – GZ-psycholoog i.o.

Ik werk sinds 2014 bij Mentaal Beter in Hoofddorp in team Volwassenen. In mijn tijd bij Mentaal Beter heb ik veel geleerd op zowel inhoudelijk vlak (o.a. qua complexiteit van problematiek, het toepassen van verschillende methodieken en het geven van groepsbehandelingen) als op persoonlijk vlak. Momenteel ben ik in opleiding tot GZ-psycholoog. Ik werk in de gb-ggz en s-ggz, waarbij het voordeel is dat je met cliënten werkt met diverse problematiek, variërend in klachtenbeeld, ernst en complexiteit, wat het werk enorm uitdagend maakt. 

Ik maak deel uit van een betrokken team, waarin professionaliteit en doelgerichtheid hoog in het vaandel staan, maar waar ook veel ruimte is voor humor, gezelligheid en meedenken met elkaar. Bovendien zijn we een zelfsturend team, waarin iedereen verschillende rollen bekleedt, wat ieders betrokkenheid bij het reilen en zeilen van de vestiging stimuleert.

Rodney Pikaar – Lead Link Marketing / New Business

Voor mij biedt werken bij Mentaal Beter altijd een uitdaging om het beste uit mezelf te halen. Omdat Mentaal Beter een organisatie is die zelfsturend is en er geen traditionele hiërarchie is, is er veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. In mijn rollen als Lead Link marketing en New Business ben ik met name verantwoordelijk om Mentaal Beter te laten groeien, zowel in aantallen als met innovatieve nieuwe manieren om cliënten te helpen. Door de begeleiding en steun van collega’s en de opleidingsmogelijkheden heb ik bij Mentaal Beter een mooie persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. 

Door de grote mate van vrijheid voel ik mij nooit geremd. Wanneer er een kans of probleem is, krijg je de ruimte om jouw oplossing door te voeren. Zolang je maar leert van je fouten word je hier nooit op afgerekend. Ik denk dat de grootste succesfactor van Mentaal Beter is dat de organisatie heel adaptief is en op de juiste momenten durft te veranderen en innoveren. De sfeer op het hoofdkantoor is informeel en gezellig. Iedereen is zich bewust van zijn verantwoordelijkheden, maar neemt de tijd voor sociale interactie. Voor mij is de gezamenlijke lunch een fijn moment om even afstand te nemen van het werk en met collega’s samen te komen.

Kristopher van Zanten – Psycholoog

Mentaal Beter is een jong en dynamisch bedrijf, wat mij goed bevalt. De organisatiestructuur is zelfsturend en zelf organiserend (holacracy), dit houdt in dat de organisatie niet traditioneel top down wordt bestuurd, maar dat de autoriteit is verdeeld over alle medewerkers binnen de organisatie. Hierdoor is er veel ruimte voor nieuwe ideeën en suggesties en kun je zelf actief bijdragen aan het vormgeven van je eigen werkvloer. Binnen Mentaal Beter is ook veel tijd en aandacht voor opleiding en kennisverbreding. Ik werk nu sinds juli 2017 bij Mentaal Beter op de locatie in Almere en heb het hier erg naar mijn zin. In de relatief korte tijd dat ik bij Mentaal Beter werk, heb ik al veel ervaring opgedaan en krijg ik de ruimte om mij te ontwikkelen als behandelaar. Het team in Almere is erg gezellig en het voelt heel prettig om hier samen te werken. Er is oor naar ideeën en suggesties. Mijn persoonlijke aanpak is persoonsgericht, kwalitatief en mensgericht en dit sluit goed aan bij de kernwaarden van Mentaal Beter. Positieve psychologie, kortdurende en klachtgerichte behandelingen dragen bij aan het behandelresultaat en geven mij het gevoel dat we echt impact hebben bij de mensen die we helpen. Bekijk onze vacatures voor basispsycholoog

Fleur Landa - GZ-psycholoog

Inmiddels werk al bijna 10 jaar met heel veel plezier bij Mentaal Beter en heb ik de organisatie in die jaren enorm zien groeien. Ook ikzelf heb me de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen, op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Door het werk met de verschillende cliënten, collega’s en de diverse rollen die ik heb mogen vervullen in het team en de organisatie. Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik al tien jaar bij Mentaal Beter werk, aangezien mensen tegenwoordig toch sneller van baan wisselen dan voorheen. Voor mij is werken bij Mentaal Beter een vertrouwd warm bad. Ik ken de organisatie goed en kan me goed verbinden aan de manier waarop we werken. Ik werk met inspirerende, intelligentie, grappige, betrokken, enthousiaste collega’s, waar naast goede cliëntenzorg ook ruimte is voor ontspanning, leuke dingen doen, humor en gezelligheid. Fijn om tussen het ‘serieuze’ werk ook even gek te kunnen doen met elkaar. Daarnaast werken we sinds een aantal jaar zelfsturend. Het mooie hieraan is dat we de praktijk ook echt met z’n allen dragen. Het zorgt voor een enorme verbondenheid binnen het team doordat iedereen zijn steentje bijdraagt. Er is ruimte voor eigen inbreng, nieuwe ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt zelf de regie in handen nemen om je werk zo leuk mogelijk te maken. Ik kan naar alle hartenlust mijn vak beoefenen en doen waarom ik psycholoog ben geworden: mensen helpen.  Enerzijds is het verdrietig dat er zoveel mensen zijn die hulp nodig hebben, anderzijds is het mooi dat steeds meer mensen deze hulp ook durven te vragen. Via allerlei manieren mag ik een stukje meelopen in iemands leven in de hoop iets te kunnen bijdragen en om een vervolgstap te kunnen zetten. Daarnaast is de cliëntpopulatie heel divers, wat maakt dat geen enkele behandeling hetzelfde is. Dit vraagt ook iets van je creativiteit en daar is ook ruimte voor. Kortom, waarom werken bij Mentaal Beter? Cliënten leuk, check! Collega’s leuk, check! Organisatie leuk, check! Manier van werken leuk, check! Bekijk onze vacatures voor GZ-psycholoog.

Marsha Baboelal – Psycholoog bij Mentaal Beter Online

Sinds 2018 ben ik werkzaam bij Mentaal Beter, een organisatie die ik ervaar als toegankelijk en innovatief. Voor mij is het in mijn werk belangrijk dat ik afwisseling heb tussen behandelen en taken die meer liggen op het gebied van ontwikkeling en afstemming van het zorgproces. Vanaf het eerste moment heb ik hiervoor de ruimte gekregen, ik kan de dingen doen die ik leuk vind en word hierin gestimuleerd. Als “online psycholoog” bij Mentaal Beter Online was het wel even omschakelen! Van dagelijks reizen van en naar het werk en lunchpauzes met collega’s naar thuis de computer opstarten en aan de slag. Gelukkig is er ook via andere kanalen ruimte om met collega’s te sparren en wordt beeldbellen steeds meer gebruikt binnen de organisatie. Ondanks mijn positie ‘in de cloud’, voel ik me echt onderdeel van het team van Mentaal Beter. Omdat Mentaal Beter Online volop in ontwikkeling is, zijn we constant bezig het proces te verbeteren en uit te bouwen. Ik vind het ontzettend leuk om de combinatie van hulpverlening en techniek/digitalisering te mogen uitdenken en als behandelaar ervaring in op te doen. We moeten binnen de GGZ nadenken over slimme en meer efficiënte manieren om goede behandeling te kunnen leveren zonder dat aan kwaliteit wordt ingeboet. Ik ben er van overtuigd dat het digitaal behandelen hierin een mooie bijdrage kan leveren. Dus waarom werk ik voor Mentaal Beter? Omdat de organisatie ruimte geeft aan nieuwe initiatieven, meedenkt en meewerkt om mijn kwaliteiten optimaal te benutten en omdat overal waar ik kom op vestigingen en het hoofdkantoor een hele fijne sfeer heerst van vertrouwen en lekker samen knallen!

Sultana Soussi - Senior Recruiter

Sinds februari 2019 ben ik werkzaam binnen Mentaal Beter als Senior Recruiter binnen het P&O Team. Mijn belangrijkste doel binnen Mentaal Beter is de vestigingen ondersteunen bij het aantrekken, werven en selecteren van nieuwe collega’s. Mijn kennis en ervaring heb ik voornamelijk opgedaan binnen verschillende dynamische branches. Met plezier bezoek ik regelmatig onze verschillende vestigingen. Het bijzondere aan onze organisatie is dat iedere vestiging zijn unieke kenmerken heeft. De mooiste uitdaging is om nieuwe collega’s aan te trekken die binnen onze cultuur passen en ook binnen een specifieke vestiging. 

Mijn rol als Senior Recruiter maakt deel uit van P&O een zeer divers team met unieke collega’s die zeer behulpzaam zijn. Er wordt veel gelachen en gesnoept. Ook heb ik een nauwe samenwerking met onze marketingafdeling omdat mijn rol veel elementen bevat die met marketing te maken hebben, denk hierbij aan social media maar ook data analyses en SEO wervingsteksten. Ter afsluiting ik geniet van alle collega’s ieder met eigen inzichten, ik leer veel binnen Mentaal Beter en blijf dan ook nieuwsgierig naar verassende tips en nieuwe creatieve ideeën, dit om persoonlijk en zakelijk te blijven ontwikkelen. 

 
Sultana Soussi